Chystáme exkurzi na mezinárodní letiště v Brně a na návštěvu výstavy Victor Vasarely na Špilberku

02.03.2017 21:55

Král op-artu Victor Vasarely vystavuje v Muzeu města Brna na Špilberku a my se tam nejenom že podíváme, ale budeme si klást otázky: Je těžké oklamat lidské oko? Existuje obraz, ze kterého bolí oči? Co je to op-art? Jak vznikl? A co na to Victor Vasarely? Odpovědi najdeme v animačním programu ve výstavě a zkusíme tvořit jako umělci směru zvaného optical art.

Letiště Brno jsme si vybrali jako námět pro výtvarné téma projektové řady z oblasti reklamy, médií, moderní architektury a techniky. Letiště je v této oblasti vzorem dodržování jednotného vizuálního stylu v rámci své prezentace a celkového vzhledu. Vyučující VV má k dispozici grafické prvky Airport Brno i s povolením použít jich v rámci své výuky.

Žáci si na letišti prohlédnou příletové i odletové prostory letiště + zázemí odbavovací haly, pracoviště „přepážek”, základny hasičů a další zajímavá místa, kam se běžný návštěvník letiště nedostane. Prostorami letiště nás provede technik letového provozu. Jeho odborný výklad bude jistě velmi poutavý.

Exkurze proběhne 24. března 2017 upoutávka

Odjezd od školy bude ještě upřesněn (přibližně kolem 8.45 hodin, návrat kolem 13 hodiny).

Bližší informace: Mgr. Lea Navrátilová

 

Zpět

Kontakt

Ateliér - Purkyňka

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode